BN Masjid Tanah

BN Masjid Tanah

Thursday, 4 February 2016

Kit Siang Turun Berkempan di Masjid Tanah

Pada 31 Januari 2016 yang lepas, Lim Kit Siang turun dalam kempennya di Paya Mengkuang, Masjid Tanah Melaka. Paya Mengkuang merupakan kawasan yang majority penduduknya adalah berbangsa Cina. Paya Mengkuang merupakan salah satu Peti Undi di dalam Kawasan Dewan Undangan Negeri N01 Kuala Linggi (dalam P134 Parlimen Masjid Tanah).


Walaupun Peti Undi (Paya Mengkuang) berkenaan BN KALAH, akan tetapi calon Barisan Nasional YB Datuk Ar. Ismail Othman berjaya mempertahankan kerusi yang disandangnya buat kali yang kedua dalam kedua PRU 2008 dan 2013 dengan majority yang baik dan besar. Kepada Mr. Lim mai cek habaq kat hang, untuk pengetahuan P134 Parlimen Masjid Tanah dan 5 Dewan Undangan Negeri dibawahnya adalah merupakan KUBU KUAT BARISAN NASIONAL.

HANG TAW SEBAB APA? SEBAB KESMUA WAKIL RAKYAT KAWASAN DAN DUN MERUPAKAN ORANG UMNO DAN SEMUA MEREKA NI SENTIASA ADA DI DALAM KAWASAN DAN BUAT KERJA. TAK MCM HANG TU, JADI WAKIL KEPADA RAKYAT DI GELANG PATAH, TAPI HEBOH KAT TEMPAT ORANG NAK BERKEMPEN !


Antara Ucapan LIM Kiat Siang, di Paya Mengkuang di Masjid Tanah, Melaka.

"Menyeru hadirin memberi sokongan kepada Pakatan Rakyat supaya melakukan suatu perubahan dan memberi Pakatan Rakyat menerajui Putrajaya. Menjelaskan ini adalah kawasan Parlimen ke 76 beliau jejaki diseluruh Negara.

"Menyatakan walaupun PRU Ke 13 tidak dapat menerajui Negara namun pada PRU Ke 14 sekali lagi kita bersama mencapai matlamat untuk menukar kerajaan. Menyeru hadirin menberi sokongan kepada DAP, PKR dan AMANAH. 

Calon PAS di Dewan Undangan Negeri N01 Kuala Linggi pun calon dah LAPOK. hampir 5 kali menjadi calon setiap kali tibanya PRU dan KALAH. Dengar cerita dah LOMPAT masuk PAN sekarang KahKahKah... Patut lah Mr. Lim turun Masjid Tanah, sebab ada sorang calon tunggal PAN kat sini. HaHaHa... 

Ps : Kami di Masjid Tanah sentiasa bersama UMNO dan Barisan Nasional. INI KUBU KUAT BARISAN NASIONAL. Hang jaga ja tempat hang tu di Gelang Patah, tak soh sibuk ngan tempat orang...


No comments:

Post a Comment