BN Masjid Tanah

BN Masjid Tanah

Friday, 8 May 2015

Tun M Punca Kekalahan BN di Permatang Pauh !!! Hakkk Tuih !!


Dikatakan, PAS akan memboikot PRK Permatang Pauh. Realitinya, PAS U-Turn pada saat-saat akhir dan Wan Azizah serta PKR tetap menang dengan majoriti selesa, sama seperti BN menang di Rompin dengan majoriti selesa biarpun ramai pengundi tidak keluar mengundi.

Dikatakan, Pakatan Rakyat berantakan di Permatang Pauh. Realitinya, secara luaran mereka berantakan tetapi dalaman tetap bersatu hati dna bersatu padu biarpun mimpi lain-lain.

Dikatakan, Wan Azizah dan keluarganya tidak lagi mendapat tempat di Permatang Pauh. Realitinya, sesiapa pun dari kalangan keluarga Anwar Ibrahim diletakkan di Permatang Pauh, tanpa perlu berkempen pun, mereka akan menang dengan majoriti besar kerana imej Anwar Ibrahim sekeluarga telah dipublisitikan sebagai Islamik, bersih dan jujur semenjak dari awal lagi.

Dikatakan, ada angin perubahan di Permatang Pauh. Realitinya, Saluran 3, 4 dan 5 langsung tidak memihak kepada UMNO-BN walaupun di beberapa peti undi majoriti Cina, Barisan Nasional berjaya menukar kekalahan sebelum ini kepada kemenangan.

Dikatakan, gelombang anak muda semakin meninggalkan PKR dan Wan Azizah. Realitinya, walau sebaik mana pun calon yang ditampilkan oleh BN di Permatang Pauh, anak muda tetap akan menolaknya dan lebih memilih yang bukan UMNO-BN.

Realiti dan hakikatnya, UMNO hanya ada tiga tahun untuk bekerja keras. Dua PRK iaitu Rompin dan Permatang Pauh adalah bukti, terlalu banyak kelemahan yang tidak diambil peduli dan diberatkan.

Walau sesiapa pun yang dipersalahkan dalam post-mortem nanti, yang pasti, kelemahan-kelemahan ini yang akan terus menghantui sekiranya tidak diatasi sebaik-baik mungkin!!!

Tahniah kepada PKR dan Wan Azizah... tahniah juga kepada para pengundi Permatang Pauh yang telah membuat pilihan dari awal lagi....

SUMBER : theflyingkick

P/S : Admin rasa UMNO-BN perlu buat sesuatu dan perlu kerja lebih keras lagi bagi menghadapi PRU-14 yang akan datang. Terang dah anak-anak muda semakin MENOLAK UMNO-BN. Kepada seluruh pemimpin dekatilah anak muda dan selamilah jiwa mereka. Jangan kita berada di atas kita lupa akan orang dibawah ini.

No comments:

Post a Comment